Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax uit en thuis de beste

15 mei 2011 17:16

Ajax was dit seizoen zowel uit als thuis de beste. De Amsterdammers haalden thuis 41 van de 73 punten en hadden, net als de twee concurrenten voor de titel, een duidelijk thuisvoordeel. In de ArenA werden 9 punten meer gehaald dan op verplaatsing.

Opvallend is verder dat Ajax, in tegenstelling tot de andere clubs, vooral toe wist te slaan in de tweede helft. Na de thee werden fictief 73 punten gehaald, terwijl met rust in de meerderheid van de gevallen het verschil nog niet was gemaakt (56 punten). Na rust scoorden de Amsterdammers ook twee keer zo vaak als ervoor.

Ajax had de minst gepasseerde verdediging met een doelsaldo van 72-30. Zowel Twente als PSV moesten 4 keer vaker een tegendoelpunt incasseren. De Eindhovenaren hadden echter wel een beter doelsaldo en meer treffers voor.

Het verschil werd dit seizoen door Ajax gemaakt in de onderlinge wedstrijden met FC Twente. Ajax won één keer en speelde een keer gelijk. Tegen PSV was tweemaal 0-0 genoeg. Vergeleken met vorig seizoen haalden de Amsterdammers 12 punten minder. Ditmaal was het echter genoeg voor het kampioenschap, waar vorig seizoen slechts een tweede plek het resultaat was.


Tags

arena concurrenten ditmaal fictief gepasseerde incasseren onderlinge tegendoelpunt thee thuisvoordeel titel verdediging

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Laatste nieuws
Tagcloud

ado beek blind eredivisie feyenoord fier gouden hag jong keijzer knicks koen liam lidus marcel marokko neres nets onzin oranje pele podcast promes renemar serie siem spelbos tadic thomas york