Transparent
Inloggen
Sluiten

Bestuur en RvC stellen functie ter beschikking

30 maart 2011 19:44 - Ajax.nl

De bestuursleden van Ajax hebben hun functie als bestuurslid van de vereniging Ajax ter beschikking gesteld. Dit hebben zij hedenavond meegedeeld tijdens de bijeenkomst met de ledenraad van de club. Daarbij was ook de voltallige directie aanwezig.
De ledenraad kwam vanavond bijeen om te spreken over de gang van zaken met betrekking tot de technische klankbordgroep. Op donderdag 24 maart 2011 bleek tijdens een gesprek met de clubleiding van Ajax en onder andere de klankbordgroep dat de adviezen van Johan Cruijff c.s. onverkort door de directie zouden moeten worden uitgevoerd, inclusief de personele consequenties. De directie van Ajax is eindverantwoordelijk voor het beleid en heeft aan de klankbordgroep meegedeeld dit niet uit handen te kunnen en willen geven. De Raad van Commissarissen (RvC) steunt de directie bij deze beslissing.

De bestuursleden van Ajax, te weten Uri Coronel (voorzitter), Cor van Eijden en Joop Krant, vinden dat het proces, en met name de daardoor ontstane en voortdurende onrust rondom de club, buitengewoon schadelijk is voor Ajax. Met het ter beschikking stellen van hun functie willen zij hun verantwoordelijkheid nemen door de club ruimte te bieden om uit deze dreigende impasse te raken.

Zij stellen daarmee ook hun positie als leden van de RvC van AFC Ajax NV, al dan niet gefaseerd, ter beschikking. Dit geldt ook voor de andere twee commissarissen, Frank Eijken en Jan Haars.

Concreet betekent de mededeling van de bestuursleden, dat de ledenraad op zoek moet gaan naar opvolgers. In de periode tot aan de formele benoeming van die opvolgers blijven de huidige bestuursleden in functie als bestuurders van de vereniging en als commissarissen van de vennootschap.

Conform het bepaalde in de statuten van de vereniging Ajax worden bestuursleden benoemd door de ledenraad. Voor het benoemen van nieuwe commissarissen is een (Buitengewone) Algemene Vergadering van Aandeelhouders nodig.

Meer op Ajax.nl




Tags

ledenraad rvc klankbordgroep bestuur meegedeeld afc bestuurslid bijeenkomst conform coronel eijden eijken gefaseerd haars hedenavond joop onverkort schadelijk statuten steunt uitgevoerd uri vennootschap

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.252 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal