Ajax blijft Feyenoord op de hielen zitten

10 februari 2002 16:23

Ajax blijft de druk op Feyenoord voortzetten. Terwijl Feyenoord al vroeg op de middag FC Groningen met 0-1 versloeg, won Ajax in de Arena met 3-1 van RKC Waalwijk. De ploegen blijven daardoor op gelijke hoogte. Feyenoord heeft alleen een beter doelsaldo. PSV, dat niet in actie kwam, volgt op 5 punten en heeft nog een wedstrijd meer gespeeld.

Machlas was vandaag de matchwinnaar voor Ajax. Hij had de voorkeur gekregen boven Ibrahimovic en liet ook zien waarvoor dat was. De Griek scoorde op slag van rust de openingstreffer. Een kwartier voor tijd leek hij de wedstrijd te beslissen met zijn tweede goal. Hij werd vervolgens direct vervangen door Ikedia. 5 minuten later bracht Govedarica de spanning toch weer terug in de wedstrijd door de 2-1 binnen te werken.

Uiteindelijk werd de wedstrijd definitief beslist doordat scheidsrechter Van Hulten een penalty toekende aan Ajax. De Noor Bergdolmo wist wel raad met dit buitenkansje en zette Ajax op een veilige voorsprong.