Transparent
Inloggen
Sluiten

Bekerfinale mogelijk in Amsterdam Arena

8 februari 2002 20:26

Verslaggever: HN

In Rotterdam is men niet zo blij met de goede prestaties van Ajax 2 in de Amstelcup. De mogelijkheid bestaat namelijk dat zowel Ajax 1 als Ajax 2 de finale haalt, die normaal in de Rotterdamse Kuip wordt gespeeld. Wanneer dat het geval is ziet de directeur van de Kuip, Jan van Merwijk, de wedstrijd liever in Amsterdam plaatsvinden. In ruil krijgt de Kuip dan de Supercup, de traditionele opening van het seizoen. Van Merwijk: ''Als Ajax 1 en Ajax 2 de bekerfinale spelen, is dat een uniek Amsterdams feestje. En dat wordt alleen maar meer gewaardeerd als die wedstrijd in Amsterdam plaatsvindt.'' Overigens komt Van Merwijk de wedstrijd niet zo goed uit omdat vier dagen eerder de eindstrijd van de UEFA beker in de Kuip plaatsvindt en drie dagen later een thuiswedstrijd van Feyenoord tegen AZ. Bovendien maakt Feyenoord nog wel kans op deelname aan de Supercup, en hebben de Rotterdammers zo weer kans op een thuiswedstrijd. Het plan moet nog worden besproken met de KNVB, Ajax en de Amsterdam Arena.

Wanneer Ajax tevens landskampioen wordt zou de Supercup ook een Amsterdams onderonsje worden, daar de Supercup een wedstrijd is tussen de landskampioen en de bekerwinnaar. Maar voorlopig is dit nog speculeren. Ajax 1 en Ajax 2 moeten eerst PSV en FC Utrecht zien te verslaan, voor beide teams een meer dan pittige opgave.

Meer op




Tags

kuip supercup arena bekerfinale merwijk feyenoord plaatsvindt amstelcup eindstrijd knvb onderonsje opening opgave ruil uefa utrecht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.253 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao gaal godts goedkopere hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes mannsverk mislintat praag rensch rulli rvc sevic sosa sutalo tahirovic taylor twente vos wijs