Transparent
Inloggen
Sluiten

De Boer: met deze groep kunnen we echt oogsten in 2012

15 maart 2011 19:17

In een uitgebreid interview in NUsport laat Frank de Boer weten dat hij bezig is met een meerjarenplan en dat alles daarvoor moet wijken. "Als we de tijd krijgen, kunnen we in 2012 echt oogsten met deze groep. Al willen we dit seizoen uiteraard ook een prijs pakken."

"De filosofie van Cruijff is de Ajaxfilosofie en dus mijn filosofie: Wij zullen nooit 4-4-2 spelen. Altijd 4-3-3. Zelfs als ik zes geblesseerde buitenspelers heb, speel ik geen 4-4-2." De oorzaak hiervan is dat in de jeugdopleiding alle teams 4-3-3 spelen. Belangrijk onderdeel van de Ajaxopleiding is het positiespel. "Daar is nog heel veel te winnen. Van de eerste positiespelletjes die onder mijn leiding plaatsvonden, ben ik echt geschrokken. Bij mijn oude team, de A1, speelden we na een half jaar positiespel... nou het kwijl liep uit je mond. Dat wil ik bij alle teams van Ajax. Dat is punt dat hoog op de agenda staat."

In de komende zomer is het echter de vraag of Ajax spelers als Van der Wiel en Vertonghen kan behouden. "Dat zit er inderdaad weer aan te komen. Ik hoop dat ze blijven. Anders moet je weer opnieuw beginnen. Je kunt dan wel praten, maar belangrijk is dat ze voelen: hé, hier bloeit iets moois. Daar helpen wedstrijden als tegen Spartak bij. Het zijn liefhebbers", spreekt de coach uit.




Tags

boer ajaxfilosofie ajaxopleiding bloeit kwijl liefhebbers meerjarenplan mond plaatsvonden positiespelletjes spartak vertonghen wiel wijken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.205 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom barcelona berghuis beuker brobbey depay dof elsimao faberski farioli gaaei godts jim jordi kiki koeman konadu kroes lido linksbuiten maccabi opmerkelijk post rasmussen rugani sevic traore veerman weghorst wijndal