Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax maakt halfjaarcijfers bekend

28 februari 2011 19:20 - Ajax.nl

Verslaggever: P.

Ajax heeft vandaag de halfjaarcijfers per 31 december 2010 bekend gemaakt. De club heeft een operationele winst geboekt van € 9,8 miljoen euro en een netto winst van € 2,2 miljoen euro. Bij deze cijfers is het verkopen van Urby Emanuelson en Luis Suarez niet meegerekend.

In een reactie zegt Jeroen Slop tevreden te zijn over deze cijfers. "Het is fantastisch dat we over het eerste half jaar een positief operationeel resultaat, dus het saldo van dagelijkse inkomsten en uitgaven, van bijna tien miljoen Euro hebben weten te realiseren. Daarmee hebben we ten opzichte van vorig jaar een verbetering van zeventien miljoen euro gerealiseerd, dat is natuurlijk echt goed. Daarbij hebben we de wetenschap dat die transferinkomsten er voor het komende half jaar nog bijkomen. Het goede resultaat van het afgelopen half jaar is grotendeels te danken aan de deelname aan de UEFA Champions League. Dan praat je met name over de inkomstenkant, maar we werken er ook hard aan om onze kosten omlaag te krijgen, waardoor het resultaat verder verbetert. Ondanks allerlei kostenstijgingen, onder andere omdat we meer wedstrijden hebben gespeeld, halen we met 16 FTE minder, een hogere omzet dan vorig jaar. (..) Ajax is een club zonder schulden, die geen beroep hoeft te doen op de kredietfaciliteit bij de bank.”

Meer op Ajax.nl
Tags

halfjaarcijfers beroep danken emanuelson fte inkomstenkant kostenstijgingen kredietfaciliteit netto operationeel saldo schulden slop suarez transferinkomsten uefa urby verbetert wetenschap

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.214 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.