Transparent
Inloggen
Sluiten

'Alle kritiek van Van den Boog op Van der Zee ongegrond, alle argumenten van Ajax onvoldoende onderbouwd'

25 februari 2011 05:47 - Telegraaf

Verslaggever: P.

De arbitragecommissie heeft geoordeeld dat al de kritiek die Rik van den Boog op Hans van der Zee heeft gehad ongegrond is. Eerder noemde Van den Boog Van der Zee nog "Typisch een geval van iemand die likt naar boven en trapt naar beneden. Vrijwel alle mensen die met hem werkten bij Ajax, willen hem onder geen beding terug. Ook de staf van het eerste elftal is klaar met hem. Dan houdt het toch op?” De arbiters concluderen echter dat "niet vast is komen te staan dat Frank de Boer en zijn staf de arbeidsverhouding met Van der Zee niet zou wensen te continueren of dat die verhouding (duurzaam) zou zijn verstoord."

Het beruchte smsje dat Van der Zee per ongeluk naar Van den Boog wordt eveneens genoemd: "Dit kan de ontbinding niet rechtvaardigen," aldus de commissie.

Wat wél voldoende vast is komen te staan is "dat slechts enkele spelers door Ajax zijn ’gehaald’ in de periode dat Van der Zee hoofd scouting was, terwijl de scoutingrapporten voor een deel van die spelers ook nog eens ontbraken. Dat Van der Zee – zoals Ajax stelt – zich meer tegen die aankopen had moeten verzetten en hij kennelijk onvoldoende kracht had om tegenwicht te bieden aan de heer Jol, is een verwijt dat niet alleen onvoldoende is onderbouwd en toegelicht, maar in de door Ajax gekozen structuur ook niet voldoende geloofwaardig is te achten. Het hoofd scouting diende te rapporteren aan de trainer en niet aan de directeur.”

Het argument van de club dat Ajax de scouting gaat wijzigen en de functie van Van der Zee zal komen te vervallen, werd simpel van tafel geveegd bij gebrek aan onderbouwing. "Daar is niets van gebleken. Ajax heeft geen enkel schriftelijk plan overlegd.”

Voorts stelde de commissie vast dat Ajax Van der Zee veel en ernstige verwijten maakt, die niet of nauwelijks worden onderbouwd. Ajax "volstaat met algemene bewoordingen. (…) Ajax heeft noch in het verzoekschrift, noch ter zitting bewijs geboden van de door haar ingenomen stellingen. Daarom gaat de commissie aan die verwijten voorbij.”

Ten slotte het argument dat Van der Zee onder Martin van Geel ook al op non-actief is gesteld: daar hecht de commissie geen waarde aan gezien de promotie die Van der Zee heeft gemaakt. "Het contract is per 1 juli 2010 omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. Dat maakt dat aan de gebeurtenissen uit 2008 voor de beoordeling van het onderhavige verzoek (veel) minder gewicht toekomt. (…) Indien daadwerkelijk – zoals Ajax thans stelt – destijds gerede twijfel bestond over het functioneren van Van der Zee in zijn rol als scout, ligt het bepaald niet voor de hand hem te promoveren tot hoofdscout alsmede zijn salaris zo aanzienlijk te verbeteren.”

Meer op Telegraaf




Tags

ongegrond arbeidsverhouding arbiters arbitragecommissie beding bewijs boer continueren duurzaam geloofwaardig geoordeeld gerede geveegd gewicht hans heer jol likt onbepaalde onderbouwing onderhavige ongeluk ontbinding promotie rapporteren schriftelijk scoutingrapporten slotte smsje tegenwicht thans toegelicht toekomt verhouding verzoekschrift volstaat zitting

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal