Ajax wint makkelijk met 2-0 van Anderlecht

24 februari 2011 22:53

Ajax heeft eenvoudig de achtste finales van de Europa League weten te bereiken. Na een 0-3 in Brussel werd het 2-0 in Amsterdam. Miralem Sulejmani zorgde in de eerste helft voor beide treffers.

Ajax zorgde er al snel voor dat Anderlecht alle hoop op een stuntje kon vergeten. Na elf minuten zorgde Sulejmani voor de 1-0. De Jong gaf de bal diep op Sulejmani, die de bal vervolgens kon binnenschuiven. Vlak daarna was het opnieuw raak. Sulejmani kon zijn tegenstander op snelheid aftroeven en de Anderlecht doelman voor de tweede keer passeren.

Ajax speelde toen al met Lindgren voor de lichtgeblesseerde Enoh. In de rust haalde Frank de Boer uit voorzorg ook Stekelenburg uit zijn elftal. Verhoeven kreeg daardoor in de tweede helft de kans. Dat veranderde weinig aan het spel. Ajax bleef combinerend zoeken naar de openingen. Pas in het laatste deel van de wedstrijd schroefde Ajax het tempo terug en speelde het in alle rust de wedstrijd uit. Van de tegenstander had Ajax allang al niets meer te vrezen.