Koeman: '1 - 3 is een terechte uitslag'

3 februari 2002 19:01

Verslaggever: M

De Ajacieden reageerden na afloop van de gewonnen competitiewedstrijd tegen Willem II tevreden en toch ook wel opgelucht. Het duurde namelijk tot de blessuretijd voordat Ajax afstand wist te nemen van de Tilburgers. Volgens Van der Meyde had dat al veel eerder in het duel moeten gebeuren. 'We hebben gewoon weer verzuimd in de eerste kwartier 1 of 2 doelpunten te maken. Als je dat doet dan voetbal je makkelijker. Nu maakten we het onszelf moeilijk. We kwamen zelfs op achterstand'.

Van der Meyde vond de 1 - 3 stand toch verdiend. 'We heersten heel de wedstrijd. De tweede helft waren we conditioneel veel beter dan Willem II, dat ver terug viel'. Ronald Koeman beaamde de uitspraken van zijn rechterspits. 'Op basis van de wedstrijd hebben we een terechte uitslag neergezet. De verdediging gaf weinig weg. Voorin ontbrak echter de scherpte'. In de slotfase kregen beide elftallen goede kansen. 'We hadden het geluk dat we de 1 - 2 maakten', aldus de trainer.