Transparent
Inloggen
Sluiten

Zitting arbitragezaak Van der Zee ten einde

16 februari 2011 20:20

Zojuist is de zitting in de arbitragezaak van Ajax tegen Hans van der Zee ten einde gekomen. De commissie heeft laten weten dat het zich nog zal beraden of het nodig is dat de ontbrekende Rik van den Boog nog als getuige wordt gehoord. Omdat hij ontbrak en Ajax voorstelde hem over twee weken te horen, is het spoedeisende karakter van de zaak vervallen. Wanneer er een uitspraak valt, is afhankelijk van de vraag of Van den Boog gehoord moet worden.

Tijdens de arbitragezaak werd duidelijk dat Ajax de zaak heeft aangespannen, nadat beide partijen geen overeenstemming wisten te bereiken over een vertrek van Van der Zee. De scout stelt in dienst te willen blijven als hoofdscout. Ajax spreekt echter van een verstoorde werkrelatie. Ajax verwijt Hans van der Zee met name dat hij te weinig tegenwicht bood aan oud-coach Martin Jol bij diens aankoopbeleid. Volgens de advocaat van Van der Zee is dat echter geen rol van de functie van hoofdscout. Ajax verwijt Van der Zee verder problemen met mensen naast en onder hem. Zo zou Ajax de Belgische topscout Hasaert daardoor zijn kwijtgeraakt.

Verdere details waren grotendeels al via de media uitgelekt voor de zaak. Zo gebruikte de advocaat van Van der Zee als belangrijke argumenten dat Van der Zee nooit functioneringsgesprekken heeft gehad en afgelopen zomer nog een contract voor onbepaalde tijd kreeg en een loonsverhoging van 40%.

De zaak kon live gevolgd worden doordat onder andere Telegraafjournalists, Ajax.nl en de Supportersvereniging live updates gaven van de zitting.

Op diverse media worden inmiddels uitgebreide verslagen van de zitting gegeven:
Telegraaf.nl
Nu.nl
AD.nl




Tags

zitting arbitragezaak advocaat hans beraden functioneringsgesprekken hasaert jol kwijtgeraakt loonsverhoging onbepaalde spoedeisende supportersvereniging tegenwicht telegraaf telegraafjournalists topscout verstoorde voorstelde werkrelatie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos