Ajax blijft op 2-2 steken tegen Roda JC

13 februari 2011 16:25

Ajax is niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel uit bij Roda JC. Na een half uur spelen stond Ajax nog met 0-2 voor. In de tweede helft ging het echter mis tegen een fel Roda JC.

Ajax leek in de eerste helft niet al teveel problemen te krijgen met Roda JC. Eerst was het Eriksen die Sulejmani wegstuurde. De aanvaller wipte de bal beheerst langs de keeper. Vervolgens kon De Jong koppend de 0-2 maken. Tot dan had Ajax eigenlijk weinig te vrezen van de tegenstander.

Vlak voor rust ging Stekelenburg in de fout met een verkeerde uittrap. Roda JC speelde vervolgens de verdediging van Ajax uiteen en kwam onverwacht tot de aansluitingstreffer van Junker.

Na rust toonde Roda JC aan vertrouwen getankt te hebben uit het doelpunt en de goede lijn van de laatste minuten voor rust door te kunnen zetten. Ajax kreeg in het eerste gedeelte van de tweede helft nog wel goede kansen op de 1-3. Die viel niet, waarna de wedstrijd kantelde. Roda JC drukte steeds meer en dat leidde uiteindelijk tot de 2-2 uit een vrije trap van Hadouir.

Nadat Van Hulten Ajax een penalty had onthouden, gaf hij die 20 seconde later alsnog. In de 88ste minuut liet El Hamdaoui dit buitenkansje liggen. Tyton stopte zijn inzet.