Transparent
Inloggen
Sluiten

Arbitragezaak Van der Zee legt interne problemen op straat

11 februari 2011 08:51

De arbitragezaak die volgende week dient in de zaak tegen hoofdscout Van der Zee lijkt allerlei interne problemen van Ajax op straat te gaan leggen. Van den Boog bevestigt in De Telegraaf dat het Ajax is die de zaak heeft aangespannen. "Ajax wil van het contract van Hans van der Zee af en hij is het daar niet mee eens."

Intussen heeft de advocaat van Van der Zee al een boekje met argumenten opengedaan in De Telegraaf van vandaag. Volgens de advocaat werd het salaris van Van der Zee per 1 juli nog met veertig procent verhoogd. Hij kwam toen een contract voor onbepaalde tijd overeen en werd gepromoveerd tot Hoofd Scouting Betaald Voetbal. Nooit kreeg hij een signaal dat ze ontevreden over hem waren.

Volgens de advocaat worden de hoofdscout de slechte aankopen verweten en probeert de directie diens verantwoordelijkheid af te schuiven op de hoofdscout. Van de elf aanwinsten onder het bewind van Martin Jol zijn er zes zonder een enkel scouting-rapport aangetrokken, zo meldt de advocaat. Dat zou gaan om Thimothee Atouba, Kerlon, Mido, Marko Pantelic, Teemu Tainio en Hyun-jun Suk. Zé Eduardo en Nicolas Lodeiro werden wel beoordeeld, maar door de scouting aangemerkt als breedteversterking. Over Demy de Zeeuw en Mounir El Hamdaoui waren de scouts positief. André Ooijer kreeg de beoordeling ’negatief’.

Ajax wilde in afwachting tot de zitting verder niet reageren op de uitlatingen.

Meer:
Van den Boog gaat boekje te buiten
Ajax weigert data te geven
Ajax-scout krijgt 40% meer salaris
Ajax-directie negeert rapport
Ooijer 'negatief' bij Ajax




Tags

advocaat arbitragezaak interne boekje ooijer rapport telegraaf aangemerkt atouba bewind breedteversterking demy eduardo hamdaoui hans hyun jol kerlon lodeiro marko mido mounir onbepaalde opengedaan pantelic suk tainio teemu thimothee verweten zitting

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos