Transparent
Inloggen
Sluiten

Van den Boog over de onderhandelingen van afgelopen dagen

1 februari 2011 18:23

Op Ajax.nl heeft Rik van den Boog gereageerd op de gebeurtenissen van de laatste dagen en met name de veelbesproken onderhandelingen met Heerenveen over Bas Dost.

"Vrijdag was duidelijk dat we de vraagprijs te hoog vonden. Dat is in het weekend niet anders geworden. Maandag kwam er nog een miljoen bovenop, waardoor het helemaal kansloos werd. Bas verloor vervolgens de zaak die hij had aangespannen tegen zijn werkgever. Ik heb om een uur of acht ’s avonds nog contact met Heerenveen gehad en toen bleek dat de afstand onoverbrugbaar bleek. Ik had het niet kunnen verantwoorden naar de achterban als ik zoveel geld voor Bas had moeten betalen. Dat ze in het laatste uur voordat de markt sloot nog met bijna twee miljoen zakten vond ik heel merkwaardig, zeker na ons gesprek eerder op de avond. Maar uiteindelijk was het verschil nog steeds bijna een miljoen. Je kunt mij niet aan mijn verstand brengen dat een speler die deze zomer iets meer dan 3 miljoen euro heeft gekost, vervolgens een half jaar bankzitter is en kennelijk niet goed met de trainer kan opschieten, een half jaar later het dubbele waard is."

"Deze zaak kent geen winnaars. Ik heb veel respect voor de manier hoe Bas Dost met deze dag is omgegaan. Na een zware zitting in Zeist is hij urenlang met onze clubarts op pad geweest voor een uitgebreide medische keuring op verschillende locaties. We wilden niets aan het toeval overlaten, want stel je voor dat we er ’s avonds wel uit waren gekomen, dan was er geen tijd meer geweest voor een keuring. Die jongen heeft een bizarre dag achter de rug."

"Nu maken we het seizoen af met de huidige groep. Ook zonder Luis Suarez en Urby Emanuelson blijft Ajax strijden op drie fronten: de competitie, de UEFA Europa League en de KNVB Beker. En in de zomer gaan we kijken of en hoe we ons kunnen versterken."

Meer van Van den Boog: Ajax.nl




Tags

dost heerenveen keuring bankzitter clubarts emanuelson fronten knvb locaties onoverbrugbaar opschieten suarez uefa urby verantwoorden werkgever zakten zeist zitting

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht