Ajax spaart Feyenoord met slechts 2-0

19 januari 2011 22:34

Ajax had een makkelijke avond in de Klassieker tegen Feyenoord. De ploeg had niets te duchten van de tegenstander. Feyenoord speelde gegroepeerd op eigen helft, ogenschijnlijk bang voor een grote nederlaag. Ajax hoefde daardoor niet voluit te gaan. Combinerend kreeg de ploeg al een reeks van kansen. Door gebrek aan scorend vermogen voorin werd het uiteindelijk 2-0. In de eerste helft zorgde Toby Alderweireld met een afstandschot van 30 meter voor de openingstreffer. Na rust verdubbelde Miralem Sulejmani via de strafschopstip de score. Daarmee bespaarde Ajax Feyenoord een behoorlijke afstraffing.