Transparent
Inloggen
Sluiten

Stekelenburg stevent af op titel Man van het Seizoen

26 december 2010 09:14 - Man van het Seizoen

Verslaggever: A

Ajax-keeper Maarten Stekelenburg stevent af op de titel Man van het Seizoen. Het zou voor het eerst zijn sinds het begin van de verkiezingen in 2001/2002 dat een doelman dat zou lukken. Het hoogste dat een keeper eerder reikte was de derde plek van Bogdan Lobont in 2003/2004.

Stekelenburg werd dit seizoen al negen keer tot Man van de Wedstrijd uitgeroepen door de fans. Daarmee verzamelde hij 80,5 punten. Op de tweede plek staat de langdurig geschorste titelhouder, Luis Suarez met 55,5 punten. Vlak daarachter staat Jan Vertonghen met 54 punten. Andere spelers volgen op respectabele afstand.

De mooiste wedstrijd van het seizoen tot dusver is AC Milan-Ajax (0-2) met een rapportcijfer 8,31. Ook genoten de supporters van Ajax-Dynamo Kyiv (2-1, 7,87) en FC Twente-Ajax (2-2, 7,74). Met afschuwen werd gekeken naar onder andere AZ-Ajax (2-0, 3,06) en Ajax-ADO (0-1, 2,74).

Verder valt op dat Ajax goed begon aan de eerste seizoenshelft en goed afsloot. In augustus was het gemiddelde cijfer 6,78. In december 6,56. Vooral in november zakte Ajax door het ijs: 4,60. Het gemiddelde cijfer van de wedstrijden onder Frank de Boer is 7,6.

Meer op Man van het Seizoen




Tags

stekelenburg stevent titel ado afschuwen afsloot boer bogdan daarachter dynamo kyiv lobont milan rapportcijfer reikte respectabele suarez titelhouder twente verkiezingen vertonghen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal