Sulejmani velt AZ: 1-0

23 december 2010 22:38

Ajax begon de wedstrijd met een duidelijk overwicht. AZ speelde angstig en had weinig in te brengen tegen de frisse Amsterdamse ploeg. Pas vlak voor rust werd het overduidelijke spelbeeld omgezet in een doelpunt. Sulejmani zorgde met een beauty voor de 1-0 ruststand. De Serviër lobde de bal van ruim buiten de zestien over de keeper van AZ.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld en bleef Ajax verreweg de bovenliggende partij. Door het uitblijven van de 2-0 bleef het echter steeds een klein beetje spannend. Bijna halverwege de tweede helft kreeg AZ-speler Wernbloom de rode kaart. Een terechte beslissing van scheidsrechter Janssen, na een charge van achteren op Ebecilio.