Transparent
Inloggen
Sluiten

Geen doelpunten bij Tunesie - Zambia

21 januari 2002 22:25

Verslaggever: M

Tunesie is het toernooi om de Cup of Nations, het Afrikaanse landenkampioenschap voetbal, begonnen met een 0 - 0 gelijkspel tegen outsider Zambia. Hatem Trabelsi speelde de hele wedstrijd voor Tunesie. Hij deed dat in een meer aanvallende rol dan bij Ajax. Henri Michel, de Franse bondscoach, koos ervoor om Trabelsi op te stellen als aanvallende middenvelder op de rechterkant. Hij kon het doelpuntloos gelijkspel ook niet voorkomen. Beide elftallen waren, zoals bijna alle landen in de eerste poulewedstrijd, te druk bezig met het voorkomen dan het maken van doelpunten.

Tijjani Babangida kwam met Nigeria in de eerste poulewedstrijd wel tot winst. De Super Eagles wonnen nipt van Algerije. Aghahowa scoorde de enige treffer van het duel. De wijze waarop hij het doelpunt vierde is tot nog toe het hoogtepunt van het toernooi. Als een volleerd turner gooide hij er stuk of 10 flik-flaks uit gevold door een prachtige salto. Babangida, door Ajax verhuurd aan Vitesse, viel in de 77ste minuut in. Hij kreeg nog 2 goede kansen op de 2 - 0, maar wist ze niet te verzilveren.

Meer op




Tags

tunesie zambia babangida poulewedstrijd trabelsi aghahowa algerije eagles flaks flik gevold gooide hatem henri landenkampioenschap michel nations nigeria nipt outsider salto tijjani turner vitesse volleerd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos