Ajax blijft op 1-1 steken tegen NEC

4 december 2010 20:36

Ajax heeft op 4 december in de Amsterdam Arena zichzelf geen cadeau weten te geven. In een hele matige wedstrijd kwam Ajax niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Mido zorgde voor het enige doelpunt van Ajax.

In een hele matige eerste helft kreeg Ajax nauwelijks kansen. Pas vlak voor rust kwamen er enige mogelijkheden. Aan de andere kant moest Stekelenburg met een prachtige redding een doelpunt van Schone uit een vrije trap voorkomen.

In de tweede helft kwam Ajax iets meer los. De ploeg was dichtbij met een bal op de paal van Sulejmani. Vervolgens was het Mido die een voorzet van diezelfde Sulejmani wel binnenkopte. Ajax kon daar er echter maar kort van genieten. Twee minuten later was het Nuytinck die de gelijkmaker binnenschoot. Ajax moest in de slotfase daardoor opnieuw op zoek naar het doelpunt. Zover kwam het echter niet meer.