Ajax blijft op 0-0 tegen PSV

20 november 2010 22:36

Ajax kwam in de Arena niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen PSV. Dat deed Ajax uiteindelijk meer pijn door de zes punten achterstand. Ajax kon zich beklagen over de scheidsrechter die verzuimde in ieder geval Vertonghen een penalty te geven.

Na een voorzichtige start kreeg Ajax na een minuut of tien het overwicht in de wedstrijd. Het eerste half uur was voor Ajax en daarin kreeg de ploeg diverse mogelijkheden op de openingstreffer. Isaksson stond Ajax een doelpunt in de weg. In de slotfase van de eerste helft kwam PSV terug in de wedstrijd.

Na rust werd PSV gevaarlijker en kreeg het ook mogelijkheden op een doelpunt. Stekelenburg was echter souverein in het doel van de Amsterdammers. Suarez was dichtbij een doelpunt toen hij vanaf de middellijn bijna Isaksson verschalkte. De PSV keeper stond te ver voor zijn doel en kon hem maar net overtikken. In blessuretijd kreeg Lindgren direct rood voor een tikkie richting zijn tegenstander. Daarna volgde een opstootje waarin over en weer getrapt en duwt werd en Suarez de aandacht trok met een bijtincident richting Bakkal.