Transparent
Inloggen
Sluiten

Molenaar wil niet in directie of rvc: "Ik wil vanuit de ledenraad de club helpen"

19 november 2010 21:34

Verslaggever: SvdE

Keje Molenaar gaf vrijdagavond in Voetbal International tekst en uitleg over zijn kandidatuur voor de ledenraad. De jurist gaf duidelijk aan dat hij er niet op uit is om de macht te grijpen bij Ajax. "Ik ben niet uit op een directeurspositie en ik wil ook niet in de raad van commissarissen. Uri Coronel is een uitstekende voorzitter. Ik wil vanuit de ledenraad met andere oud-Ajacieden de club helpen."

Molenaar hoopt dan ook dat hij wordt gekozen in de ledenraad. "We zijn nu een hoop oud-Ajacieden, de echte kern, aan het mobiliseren. Ook Cruijff wil dat oud-spelers weer in de ledenraad komen. Er is op dit moment gewoon te weinig topvoetbalknowhow bij Ajax, daar heeft hij gelijk in. De club heeft gepoogd de kop in het zand te steken, maar je móét Cruijff serieus nemen. Het is zijn jeugdliefde en zijn hart bloedt als hij dit ziet gebeuren. Dinsdagavond heeft hij aangegeven dat hij in ieder geval bereid is om meer te doen dan alleen maar te roepen vanaf de zijlijn. Daar hopen wij ook met z'n allen op. Theo van Duivenbode en ik zijn samen met een deel van de fanatieke aanhang bezig om te kijken hoe we Ajax weer de goede kant op kunnen krijgen. Gewoon via de koninklijke weg, niet via een revolutie."

Volgens Molenaar heeft de huidige Ajax-directie veel te weinig gedaan met de aanbevelingen uit het rapport van de commissie-Coronel. "Het probleem van de afgelopen jaren is dat het rapport van de commissie-Coronel in een la is verdwenen. Terwijl dat rapport gewoon op de letter gevolgd zou moeten worden. Daar ligt alles al in vast. Het is een uitstekend rapport. De afgelopen vier seizoenen zijn er 35 spelers aangetrokken. Van die 35 zitten er vijftien nog in de selectie. Drie hebben er een basisplaats. Het rapport is dus niet nageleefd en dat heeft ertoe geleid dat een exploitatieverlies is ontstaan. Als je de transfersommen optelt met het salaris erbij, kom je aan een totaalbedrag van 25 tot dertig miljoen euro."

Kritisch toonde Molenaar zich over directeur Rik van den Boog. "Hij is afgelopen zomer door zijn knieën gezakt nadat hij terugkwam van vakantie. Hij heeft zich als het ware laten chanteren door Martin Jol, terwijl hij op het rapport-Coronel had moeten wijzen en geen breedteaankopen had moeten toestaan. Er moet sprake zijn van een structureel langetermijnbeleid. Ik hoorde Van den Boog zeggen dat hij nooit Martin Jol zal ontslaan. Dat kun je natuurlijk nooit zeggen, wat als Jol nu vijf wedstrijden verliest?"

In het programma viel ook de naam van Kees Zwamborn als mogelijk nieuw lid van de ledenraad.



Twittergebruiker? Zaterdag Ajax-PSV. Mis niets, volg @ajaxnetwerk




Tags

ledenraad molenaar rapport coronel jol rvc aanbevelingen aanhang ajaxnetwerk bloedt breedteaankopen chanteren directeurspositie duivenbode exploitatieverlies fanatieke jeugdliefde jurist kandidatuur keje kern knieen langetermijnbeleid letter macht mobiliseren optelt tekst toestaan topvoetbalknowhow totaalbedrag twittergebruiker uri zijlijn zwamborn

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki kroes leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper