Transparent
Inloggen
Sluiten

Van Duyvenbode en Menzo uiten kritiek

9 november 2010 09:47

In De Telegraaf uitten Theo van Duyvenbode en Stanley Menzo, ze speelden beiden een rol bij de totstandkoming van het technische gedeelte van het rapport Coronel, uitgebreid hun kritiek op de situatie bij Ajax.

Menzo: "Ik vond het al frappant dat de voorzitter van de commissie voorzitter van de raad van commissarissen werd, maar het is helemaal vreemd dat er dan niks met zijn eigen aanbevelingen wordt gedaan. Dan denk ik: 'Uri, kom op. Jij moet je vinger opsteken.' Hij had de voortrekkersrol moeten nemen. Dit klopt niet, is niet zoals het moet zijn. Ik weet niet of de ledenraad hem ter verantwoording had kunnen roepen. Ik trad toe om de club vooruit te helpen. Maar helaas is al het werk voornamelijk goed geweest voor mijn eigen ervaring. Ik heb inzichten die je normaal niet krijgt en weet nu hoe Ajax in elkaar steekt. En dat is helaas nu niet goed."

Meer van Menzo op Telegraaf.nl

Theo van Duyvenbode hekelt met name het feit dat de club meer uitgeeft dan er binnenkomt en het halen van teveel spelers die weinig toevoegen. "Op het veld en op de bank staan en zitten dergelijke spelers onze jeugdspelers in de weg. Komt bij dat Ajax ondanks dat bataljon buitenlanders, dure spelers en aankopen sinds 2004 geen kampioen meer is geworden. Die garantie geven ze je dus niet. Daarom moet een trainer bij Ajax gewoon worden verplicht drie jeugdspeler op de bank te hebben zitten tussen de 18 en 20 jaar. En als de stand het toelaat, moet je ze speeltijd gunnen om te proeven aan het hoogste niveau. Wil een trainer dat niet, dan is er geen plaats voor hem bij Ajax. Ook niet als hij weigert te werken met prestatiebonussen. Hij moet zijn eigen salaris terugverdienen. Zo voer je technisch en financieel verantwoord beleid."

Meer van Theo van Duyvenbode: Telegraaf.nl




Tags

duyvenbode menzo telegraaf aanbevelingen bataljon binnenkomt buitenlanders coronel frappant garantie gunnen hekelt inzichten jeugdspeler ledenraad opsteken prestatiebonussen proeven rapport terugverdienen toelaat totstandkoming uitgeeft uitten uri voortrekkersrol

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom begeleiding berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord forbs gaaei godts hato henderson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa steijn sutalo zucht