Transparent
Inloggen
Sluiten

Cruijff: 'Ajax-bestuur moet opstappen'

8 november 2010 07:25 - Telegraaf

Verslaggever: P.

Johan Cruijff haalt in zijn column in De Telegraaf weer hard uit naar het bestuur van Ajax. Hij stelt vast dat het spook dat Feyenoord teistert ook voor Ajax dichtbij komt. De nederlaag tegen ADO zou duidelijk maken dat er na Willem II en Real Madrid niets is veranderd, terwijl Ajax blijft roepen dat alles onder controle is. "Dat is nog het ergste van alles. Iedereen blijft elkaar de hand boven het hoofd houden, terwijl Ajax juist belangrijker hoort te zijn dan jezelf."

Wat voor Cruijff meeweegt is dat Theo van Duyvenbode uit de ledenraad is gestapt, iets wat Ajax nog niet naar buiten zou hebben gebracht. "Van Duivenbode was verantwoordelijk voor het technische deel van het Rapport Coronel, volgens mij het belangrijkste hoofdstuk voor de voetbalclub Ajax. Terwijl bestuur en directie vertellen dat het rapport prima is uitgevoerd, is Van Duivenbode vertrokken omdat er volgens hem niets met de aanbevelingen over de opleiding, scouting, transfers en andere zaken is gedaan."

Cruijff ziet het ook gebeuren dat Jol vanwege tegenvallende sportieve resultaten zijn baan verliest en dat degenen die voor zijn aanstelling en Ajax verantwoordelijk zijn hun consequenties niet trekken: "Zowel het kampioenschap als de tweede ronde van de Champions League wordt heel moeilijk en dat kan de club financieel niet hebben. Als het bestuur het daarom echt goed met Ajax meent, dan stapt het nu op. Hetzelfde geldt voor de directie. Ik zie het na één of twee zeperds weer gebeuren dat opnieuw de trainer geofferd wordt, de rest blijft zitten en er wordt weer niets opgelost," aldus Cruijff.

Meer op Telegraaf




Tags

bestuur duivenbode rapport aanbevelingen ado baan column coronel duyvenbode feyenoord geofferd hoofdstuk jol ledenraad madrid meeweegt spook teistert telegraaf uitgevoerd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer potter ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper