Ajax thuis onderuit tegen ADO: 0-1

7 november 2010 14:26

Ajax heeft zich niet kunnen herstellen van de nederlaag uit bij Auxerre. Zondagmiddag werd thuis met 0-1 verloren van het in vorm zijnde ADO Den Haag. Vlak voor rust viel de enige treffer van Verhoek.

In een hele matige wedstrijd had Ajax het meeste balbezit. Dat kon de ploeg veel te weinig omzetten in gevaar voor de goal van ADO den Haag. In de 44ste minuut kwam ADO op voorsprong. Verhoek krulde de bal in de kruising op rand van buitenspel. In blessuretijd leek De Jong aanspraak te maken op een penalty, die kreeg Ajax echter niet van scheidsrechter Nijhuis.

In de tweede helft moest Ajax op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg kreeg daarvoor enkele kansen, maar ook tegenstander ADO had via de counter zijn mogelijkheden. De goal viel echter niet, waardoor Ajax de punten aan ADO moest laten.