Transparent
Inloggen
Sluiten

Almere City: samenwerking met Ajax lot uit de loterij

29 oktober 2010 09:52 - AlmereVandaag.nl

IN Almere Vandaag laat Almere City FC weten dat de samenwerking met Ajax voor die club een lot uit de loterij is, ondanks dat de club slechts een speler van Ajax kreeg voor het eerste elftal. "Ik snap dat het voor veel mensen nog wat vaag in elkaar steekt. Voor Almere City is deze samenwerking echt een lot uit de loterij. Neem alleen al deze talentendag. Vorig jaar heb ik er één georganiseerd uit naam van Almere City FC. Er kwamen geloof ik twintig spelers. Nu we Ajax als merknaam kunnen opvoeren en zij ook met scouts en trainers aanwezig zijn, heb ik honderdvijftig voetballertjes moeten áfwijzen. We hadden ‘slechts' plaats voor vijfhonderd. En ze komen zelfs uit het buitenland. De supergrote talenten gaan naar Ajax. Dat is een deel van de deal. Al krijgen we er echt ontzettend veel voor terug. Spelers, die bij Ajax net niet goed genoeg worden bevonden, krijgen wij. Sterker nog: we worden tegenwoordig vaak gebeld door jeugdspelers van eredivisieclubs die zich via onze club in de kijker willen spelen van Ajax."

Ook het eerste elftal krijgt volgens Koster een impuls vanuit Amsterdam. "Dan doel ik niet alleen op het huren van spelers. Daar zijn we nog steeds over in gesprek en zal waarschijnlijk binnenkort zijn vruchten afwerpen. Het gaat mij als jeugdopleider meer om het gebruik van faciliteiten, zoals een systeem dat looppatronen vastlegt, waar wij bij Almere City FC geen budget voor hebben."

Meer op AlmereVandaag.nl




Tags

lot loterij afwerpen afwijzen honderdvijftig jeugdopleider koster looppatronen merknaam opvoeren supergrote talentendag vaag vijfhonderd voetballertjes

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn brobbey elsimao eredivisie eriksen farioli forbs godts hato henderson hlynsson jong kiki kroes mannsverk passing potter riedewald sevic shogun simpele sutalo tahirovic taylor voetbalprimeur volendam vos zorgeloos