Ajax met tien man naar 2-2

24 oktober 2010 14:27

Opnieuw levert een wedstrijd die om 12.30 uur begon Ajax puntverlies op. Dit keer werd het in Rotterdam 2-2 tegen Excelsior. Ajax kwam na een rode kaart van Anita nog terug van een 2-0 achterstand naar 2-2 via doelpunten van El Hamdaoui en Vertonghen.

Ajax speelde geen grootse wedstrijd, maar kende ook nog niet al teveel problemen met Excelsior. Plots kreeg Anita een rode kaart bij een sliding. Tot woede van Jol en Blind, die Wegereef duidelijk maakten dat het nog niet eens geel was. Vervolgens was het verdediger Bovenberg die de 1-0 mocht binnenwerken. Nog voor rust werd het drama compleet toen Emanuelson de bal verzuimde uit te trappen en Wattamaleo kon scoren.

Direct na rust bracht El Hamdaoui de spanning terug. Hij scoorde de 2-1, waardoor Ajax nog voldoende tijd had om meer te doen. Het duurde echter tot twee minuten voor tijd alvorens Vertonghen de gelijkmaker kon binnenkoppen. Toen was Stekelenburg al het veld af. Bij een counter kreeg hij een tik op zijn knie van Fernandez. Verhoeven was zijn vervanger. Het was diezelfde Verhoeven die in blessuretijd tot drie keer toe fantastisch redde op kansen van Excelsior.