Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax sluit aan bij het Amsterdamse Voetbalverdrag

21 oktober 2010 22:18

Ajax heeft het bestaande Amsterdamse Voetbalverdrag mede ondertekend. Het Amsterdamse Voetbalverdrag houdt zich onder andere bezig met sportiviteit en respect op de Amsterdamse voetbalvelden. Voor de Champions League wedstrijd Ajax-Auxerre zetten Rik van den Boog, algemeen directeur Ajax, Jaap Verkroost, voorzitter van de KNVB district West I, en Eric van der Burg, wethouder Sport, namens de gemeente Amsterdam, hun handtekening. Dit is de start van een intensieve samenwerking tussen deze drie partijen.

Ajax, de KNVB en de gemeente Amsterdam kennen al veel maatschappelijke activiteiten op het gebied van sport, gezondheid, integratie en educatie. Deze worden nu bij elkaar betrokken. De voorbeeldfunctie van Ajax met haar spelers en organisatie kan zo worden ingezet bij veel activiteiten. Wethouder Van der Burg, zelf een groot voetbalfan, is heel enthousiast over deze samenwerking waarbij wat hem betreft ‘het plezier hebben in het spelletje zonder vechtpartijen’ het belangrijkste is.

Bestaande initiatieven

Er is een aantal bestaande initiatieven dat door de samenwerking van de drie partijen versterkt wordt. Zo is Ajacied Gregory van der Wiel ambassadeur van Topscore Amsterdam, een gemeentelijk sportstimuleringsproject. Jaarlijks doen hieraan duizenden meisjes en jongens uit het voortgezet onderwijs mee. En het grootste voetbalstimuleringsprogramma in Amsterdam in het primair onderwijs, School & Voetbal, wordt geleid door de KNVB in samenwerking met de gemeente Amsterdam. Daarnaast is er de Amsterdamse Fair Play Prijs voor het bevorderen van Sportiviteit & Respect bij jeugdvoetbal. Met de inbreng van Ajax krijgt deze prijs nog meer aandacht en wordt er nog krachtiger stelling genomen tegen excessen zoals racisme en discriminatie op de Amsterdamse voetbalvelden. Ook worden er onder meer in het kader van het Ajax Scholenproject en met medewerking van Ajax-trainers en -spelers op de twaalf Ajax Cruyff Courts voetbalclinics en toernooien georganiseerd. De KNVB blijft, met de steun van de gemeente Amsterdam en Ajax, de Amsterdamse voetbalverenigingen organisatorisch versterken.

Het Amsterdamse Voetbalverdrag

Het Amsterdamse Voetbalverdrag richt zich op sportiviteit en respect, maar tegelijkertijd ook op het versterken van andere facetten van het voetbal zoals de vitalisering van verenigingen, het organiseren van evenementen en de structurering van het aanbod van de sport- en verenigingsstimulering.




Tags

voetbalverdrag gemeente knvb sportiviteit burg voetbalvelden ambassadeur auxerre bevorderen courts cruyff discriminatie district duizenden educatie excessen facetten gemeentelijk gregory hieraan integratie jeugdvoetbal kader krachtiger ondertekend organisatorisch primair racisme scholenproject sportstimuleringsproject stelling structurering topscore vechtpartijen verenigingen verenigingsstimulering verkroost vitalisering voetbalclinics voetbalfan voetbalstimuleringsprogramma voetbalverenigingen voorbeeldfunctie voortgezet west wiel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao eredivisie forbs henderson kiki liverpool metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sevic sosa steijn sutalo transferbeleid utrecht