Transparent
Inloggen
Sluiten

Van Praag verheugt zich op toekomst

29 december 2001 20:10

Verslaggever: MK

In het traditionele jaarlijkse vraaggesprek van het radio 1 programma Langs de Lijn met de voorzitters van de Nederlandse topclubs, vertelde scheidend Ajax-voorzitter Van Praag zich te verheugen op het moment dat hij weer lekker naar Ajax zal kunnen gaan kijken zonder verplichtingen, op het moment dat hij er zelf zin in heeft.

Verder kreeg Van Praag vooral veel kritische vragen voorgeschoteld over wat er allemaal mis is met Ajax de laatste jaren. Hij moest het beleid rond de beursgang, de positie van Beenhakker en Adriaanse daarbij verdedigen.

De toekomst van het Nederlands voetbal werd als zorgelijk beschreven door de drie voorzitters. De commentaren hierover moesten weer voor het grootste deel van de voorzitter van PSV komen, al sloten Van Praag en Van der Herik zich telkens bij Van Raaij aan. "De komende twee jaar zullen we als Nederland een nog aanzienlijk mindere rol kunnen spelen dan de afgelopen drie jaar", aldus een sombere Van Raaij. "En dat is onze eigen schuld, want we zien het al vier jaar aankomen."

De voorzitters haalden daarbij uit naar de KNVB, die veranderingen zou hebben tegengewerkt, met in haar kielzoog de UEFA. "Daardoor hebben de Nederlandse clubs drie jaar achterstand opgelopen", aldus Van Raaij.

Op het eind van het drie uur lange interview kreeg Van Praag uitgebreid complimenten van zijn collegae van Feyenoord en PSV, die de grap maakten dat zij eigenlijk wel zeggenschap zouden willen bij het bepalen van Van Praags opvolger. Van Praag zelf hield zich hierover op de vlakte.

Meer op




Tags

praag raaij voorzitters verheugt adriaanse beenhakker beursgang collegae commentaren feyenoord herik kielzoog knvb nederland praags scheidend sombere tegengewerkt uefa verheugen vlakte voorgeschoteld vraaggesprek zeggenschap zorgelijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht