Actie Suarez zet Uruguay op het goede spoor, gelijkspel voor Belgen, zege Denen

12 oktober 2010 19:55

Na de 1-7 tegen Indonesië won Uruguay tijdens de tour door Azië vandaag met 0-4 van China. Uruguay kwam pas in de 69ste minuut op voorsprong. Na een knappe hakbal, vanuit de lucht genomen, door Luis Suarez schoot een verdediger in eigen doel. De website van de FIFA gaf het doelpunt overigens aan Suarez. Vervolgens liep Uruguay in de laatste 20 minuten uit naar 0-4.

België speelde thuis met 4-4 gelijk tegen Oostenrijk. Jan Vertonghen keerde daarbij terug in de basis. Ook Alderweireld begon in de basis. Hij werd na rust gewisseld.

Denemarken boekte in Kopenhagen een 2-0 overwinning op Cyprus. Ajax-middenvelder Christian Eriksen kwam de laatste 25 minuten in actie als vervanger van Michael Krohn-Dehli.