Transparent
Inloggen
Sluiten

Flying Eagles in slotfase naar winst

27 februari 2000 13:27

Verslaggever: M

Pas 2 minuten voor tijd ontdeed het Olympisch elftal van Nigeria zich zaterdagmiddag van hun leeftijdgenoten uit Uganda in de belangrijke kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen in Sydney. Voor 10.000 toeschouwers in het nationale stadion in Lagos was het James Obiora die in de 88ste minuut de verlossende treffer maakte voor de Flying Eagles.

Het elftal van Jo Bonfrere had wederom geen kind aan Uganda, maar het weigerde om de tientallen kansen te benutten, waardoor Uganda toch nog lange tijd zicht had op e e n punt. Ondanks de overmacht van de Nigerianen presteerde de ploeg ondermaats en kreeg het op sommige momenten zelfs de hoon van de eigen supporters over zich heen.

Positieve uitzondering was de rechterspits van Ajax Pius Ikedia die een zeer goede wedstrijd speelde. De vleugelspeler, die bij Ajax nog geen kans in het eerste elftal heeft gekregen, wordt in Nigeria gezien als het grootste talent van het land. De kans dat Ikedia op de Olympische spelen actief zal zijn is nog niet verkeken. De Flying Eagles komen door de overwinning op 9 punten uit 4 wedstrijden, waardoor er nog altijd hoop gekoesterd mag worden op plaatsing voor de Olympische spelen.

Ook Zuid-Afrika is nog in de race om zich te plaatsen voor Sydney. Zaterdagmiddag leed het elftal van aanvoerder Aaron Mokoena echter een gevoelige nederlaag tegen Kameroen. In Yaounde verloor Zuid-Afrika voor 7000 toeschouwers met 2 - 0 van Kameroen, waardoor de ploeg in de poule terugviel naar de tweede plaats achter Kameroen.

Meer op




Tags

eagles flying kameroen uganda afrika ikedia nigeria sydney aaron bonfrere hoon james kind lagos leeftijdgenoten mokoena nigerianen obiora ondermaats ontdeed overmacht pius rechterspits terugviel verkeken verlossende yaounde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer ramaj roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos