Transparent
Inloggen
Sluiten

Cruijff wil nog steeds instappen bij Ajax

22 september 2010 15:18 - NuSport.nl

Verslaggever: P.

Johan Cruijff wil nog steeds een rol spelen bij Ajax om hervormingen door te kunnen voeren. Dit liet Cruijff tijdens de open dag van de Cruyff Foundation weten. Na zijn column in de Telegraaf van afgelopen maandag reageerde het bestuur van Ajax door erop te wijzen dat er veel jeugdspelers in het eerste staan, veel gescoord wordt en dat er internationals worden opgeleid.

Het standpunt van het bestuur van Ajax dat er genoeg jeugd doorbreekt is voor Cruijff niet doorslaggevend om van een succes te spreken. "Dat er zes zelfopgeleide spelers in de basis staan is zo, maar het gaat om de kwaliteit, niet om het aantal. Vroeger leidden we vooral aanvallers op, later vooral middenvelders en nu eigenlijk alleen nog maar verdedigers. Dat vind ik zorgelijk."

Cruijff geeft toe dat Ajax redelijk machteloos staat tegenover het feit dat spelers tegenwoordig sneller naar het buitenland vertrekken. "Maar dan moet je zorgen dat de aanvoer daarachter goed is. Daarnaast baart het me zorgen hoeveel beter spelers bij andere clubs worden. Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder zijn na hun vertrek pas echte sterren geworden."

Meer op NuSport.nl




Tags

bestuur instappen aanvoer baart column cruyff daarachter doorbreekt machteloos rafael telegraaf vaart zorgelijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom belofte bergwijn boomen bravo brobbey chivu elsimao eredivisie eriksen gorter henderson kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt metz pasveer ramaj remko rensch reservedoelman rulli sevic shogun sosa sutalo ton verrips volendam