Reguliere overwinning Ajax in De Kuip: 1-2

19 september 2010 14:26

Ajax heeft zondag in De Kuip de Klassieker tegen Feyenoord met 1-2 gewonnen. De Jong en El Hamdaoui waren de doelpuntenmakers voor Ajax.

Ajax begon goed aan de wedstrijd en had al snel op voorsprong kunnen en moeten komen. Nadat het Feyenoord was dat via een afgekeurd doelpunt dacht aanspraak te kunnen maken op de openingstreffer, was het De Jong die in de slotfase van de eerste helft verdiend doeltrof nadat De Vrij de bal had verlengd. Feyenoord was toen Vlaar al kwijtgeraakt door een hamstringblessure.

Na rust speelde Ajax Feyenoord bij vlagen zoek. Kansen waren er voldoende met El Hamdaoui en Suarez die beiden de paal raakten. Het was uiteindelijk El Hamdaoui die de wedstrijd besliste uit een pass van Suarez. Nadat Ajax gas terug nam, kon Feyenoord wat beter in de wedstrijd komen. Opnieuw werd een doelpunt, dit keer van Castaignos, terecht afgekeurd. Tien minuten bracht Bahia de spanning nog terug door de 1-2 binnen te koppen uit een corner. Dat was echter te laat voor Feyenoord om de wedstrijd nog te kunnen kantelen.