Transparent
Inloggen
Sluiten

Jol: Suarez gevaarlijkste aanvaller binnen de 16 meter in Europa

28 augustus 2010 09:15

In een interview in De Telegraaf liet Martin Jol weten dolblij te zijn dat Luis Suarez dit seizoen bij Ajax blijft. "Ik denk dat hij in Europa de gevaarlijkste aanvaller in en rond het zestienmetergebied is. En dan bedoel ik niet qua voorzetten en kopballen, hij gaat altijd naar de goal, maar is toch onvoorspelbaar. Het verhaal dat Luis niet in de spits kan staan, omdat hij niet als aanspeelpunt kan fungeren, is niet waar. Bovendien hoeft hij dat bij ons ook niet, omdat hij niet in de spits speelt. Hij schermt de bal goed af, is een complete aanvaller en een verzekering voor goals."

"Luis is veel slimmer dan iedereen denkt en gaat echt alleen weg voor de absolute top. Bij een subtopper krijgt hij geen beter leven dan bij Ajax. Dat weet hij. En bij een Europese grootmacht als bijvoorbeeld Real Madrid, is het alleen fantastisch als je basisspeler bent. En welke Nederlander is dat daar gelukt? Luis heeft duidelijk voor zichzelf geformuleerd wat hij wel en niet wil. We weten bij Ajax waar we aan toe zijn. Diego Forlan is zijn beste voorbeeld. Hij heeft bij Manchester United niet kunnen brengen wat hij echt in huis heeft, maar werd afgelopen WK als speler van Atletico Madrid verkozen tot beste speler van de wereld. Echt, Luis zit hier op zijn plek."




Tags

jol suarez madrid aanspeelpunt atletico diego dolblij forlan onvoorspelbaar schermt subtopper telegraaf verzekering

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde backup berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk potter rensch roon sevic sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah zucht