Transparent
Inloggen
Sluiten

AJAX BEREIKT CHAMPIONS LEAGUE

25 augustus 2010 22:40

Ajax is er in geslaagd de poulefase van de Champions League te bereiken. In de returnwedstrijd tegen Dynamo Kiev won Ajax na een hele spannende wedstrijd met 2-1. Na de 1-1 in Kiev was dat net voldoende voor kwalificatie.

Ajax speelde een heel moeilijke beginfase. Dynamo Kiev zette Ajax onder druk en het was vooral aan Maarten Stekelenburg te danken dat het in die fase 0-0 bleef. Hij hield Ajax met enkele prachtige reddingen in de race. In de loop van de eerste helft kwam Ajax meer aan voetballen toe. Vlak voor rust was het Suarez die met een goede actie en een hele knappe goal Ajax op een 1-0 voorsprong zette.

Die voorsprong hielp Ajax in de tweede helft. Ajax kon de voorsprong zelfs uitbouwen toen Sulejmani een uitstekende actie aan de linkerkant afrondde met een niet te missen kans voor El Hamdaoui. Die kon de bal simpel binnenlopen. In de slotfase werd het nog spannend toen Kiev nog een penalty kreeg en op 2-1 kwam. Vervolgens kon de ploeg echter geen echte kans meer creëren, waardoor Ajax zich wist te plaatsen voor de Champions League.




Tags

kiev dynamo afrondde beginfase binnenlopen danken hamdaoui kwalificatie poulefase returnwedstrijd stekelenburg suarez sulejmani

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom belofte bergwijn betrouwbaarheid boomen branderhorst bravo brobbey elsimao gorter henderson kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt metz pasveer ramaj remko rensch reservedoelman rulli sevic shogun sosa sutalo ton tsja verrips wereldtopper