Ook Ajax 1 door na bizarre Amstel Cup wedstrijd

12 december 2001 23:22

Verslaggever: RvN

Ajax heeft na een hele moeizame en bizarre Amstel Cup wedstrijd de kwartfinale van de Amstel Cup bereikt. Na een 1-3 achterstand in de tweede helft, kwam Ajax via een slotoffensief nog tot 3-3 terug. In de verlenging was Ajax veruit de beste ploeg en was het wachten op de goal welke de Sudden Death zou betekenen. Die kwam uiteindelijk in de tweede verlenging door een doelpunt van Wamberto. Voor die tijd haalde RBC doelman Wim de Ron een aantal onmogelijke ballen uit zijn goal.

RBC kwam na een kwartier spelen op 0-1 door ene doelpunt van Den Ouden. Van der Vaart bracht 7 minuten later de ploegen op gelijke hoogte. In de tweede helft startte RBC veel beter. dat resulteerde in goals van Van Loenhout (via ene penalty) en Hertog. Ajax had een penalty nodig om weer terug te komen in de wedstrijd. De door RBC betwiste strafschop werd benut door de Noor Bergdolmo. Vanaf dat moment was Ajax heer en meester in de Arena. Het liep over de club uit Roosendaal heen en kwam via Van der Meyde op 3-3. In blessuretijd was het Wamberto die de ongenaakbare Wim de Ron wel wist te verschalken en Ajax daarmee in de kokers van de Amstel Cup wist te schieten.