Ajax 2 verrassend naar kwartfinale na winst op FC Twente

12 december 2001 20:09

Ajax 2 heeft vanavond FC Twente na verlenging verslagen in de strijd om de Amstel Cup en daarmee de kwartfinale bereikt. Ajax 2 stond lange tijd op een 0-1 achterstand in de Arena. In de laatste minuut was het de Australier Jason Culina die met een vlammend schot van buiten het strafschopgebied keeper Boschker kansloos liet. 3 minuten in blessuretijd was de sensatie compleet, toen Ajax ene op het oog erg makkelijke penalty kreeg. Verdediger heubach van FC Twente gleed weg in hetstrafschopgebied en raakte daarbij de bal met zijn hand, al dan niet om de richting van de bal te corrigeren. Walker mocht vervolgens de penalty namens Ajax nemen. De middenvelder faalde niet en schoot met de Golden Goal Ajax 2 naar de volgende ronde.