Ajax laat het liggen in Groningen: 2-2

8 augustus 2010 16:22

Ajax heeft het op de eerste speeldag laten liggen. In de Euroborg kwam Ajax geheel onnodig niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen FC Groningen. 20 minuten voor tijd stond Ajax nog op een 0-2 voorsprong door twee doelpunten van debutant El Hamdaoui. Bij Ajax ontbraken onder andere Suarez, Vertonghen, Enoh en Lindgren.

Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor Ajax. In de eerste helft ging het gelijk op. Ajax gaf achterin nauwelijks iets weg. Voorin creëerde het te weinig. In de tweede helft brak het echt los. Eerst werd El Hamdaoui diepgestuurd. Na een goede loopactie rondde hij het knap af voor de 0-1. Vervolgens kon de aanvaller met zijn buitenkant voet ook nog de 0-2 binnenprikken.

De wedstrijd leek vervolgens op slot te gaan. Nadat Matavz in de 71ste minuut kon scoren, kwam het geloof bij de thuisploeg echter weer volledig terug. Dat leidde uiteindelijk in de gelijkmaker zeven minuten voor tijd van Pedersen. Het was de tweede keer in een week dat een voorsprong van twee doelpunten werd weggegeven.