Transparent
Inloggen
Sluiten

Koeman tevreden met prestatie Ajax

4 december 2001 23:40

Verslaggever: RvN

Ronald Koeman liet na afloop voor de camera's weten tevreden te zijn met de prestatie van zijn elftal tijdens zijn eerste competitiewedstrijd als coach van Ajax. 'Het was wel aardig', aldus Koeman. Volgens de coach had Ajax met name in de eerste helft verder uit moeten lopen. De nieuwe Ajax coach was verder te spreken over het feit dat het elftal het ook in het verloop van de tweede helft aankon om door te gaan op de ingeslagen weg en gevaarlijk kon blijven.

In de eerste helft speelde Ajax volgens Koeman goed aggressief met vooral veel dreiging aan de linkerkant door Wamberto en De Cler. Zlatan had hij aan de kant gehouden, maar bracht hij in de rust toch in wegens fysiek ongemak van Machlas. 'Ik ben blij dat hij twee keer wist te scoren. Hij zit in een moeilijke fase, maar is een speler met heel veel kwaliteiten.'

Koeman had ook een aantal punten gezien waaraan nog gewerkt moet worden. 'Er stonden teveel mensen voor de bal, tegen betere tegenstanders kan je daardoor in de problemen komen. Vanavond was Fortuna niet bij machte om daarvan te profiteren' aldus Koeman op wie alle camera's gericht waren, zelfs die van de Catelaanse televisie uit Barcelona die speciaal voor zijn debuut bij Ajax waren overgekomen.

Meer op




Tags

koeman aankon aggressief barcelona catelaanse cler dreiging fortuna ingeslagen machlas machte ongemak wamberto zlatan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos