Transparent
Inloggen
Sluiten

AJAX NA 3-3 DOOR!

4 augustus 2010 22:47

Ajax heeft zich ten koste van PAOK Saloniki weten te plaatsen voor de play-offs van de Champions League. Na de 1-1 in Amsterdam werd het 3-3 in Griekenland. Dat was op basis van de uitgescoorde doelpunten voldoende om door te gaan.

Ajax begon goed aan de wedstrijd. De ploeg had het meeste balbezit en kreeg direct een paar mogelijkheden. Na tien minuten ging het echter mis. Eerst zorgde een slechte terugspeelbal van Van der Wiel bijna voor een achterstand. Stekelenburg kon echter in twee instanties de bal net voordat hij geheel over de achterlijn was stoppen. Een paar minuten later was het wel raak. Vieirinha kopte raak in de verre hoek uit een vrije trap. Niet veel later voorkwam Stekelenburg de 2-0 van diezelfde Vieirinha. Ajax had het daarna moeilijk om weer controle te krijgen en nieuwe kansen af te dwingen.

Dat gebeurde pas in de tweede helft. Eerst was het Suarez die de 1-1 uit de draai binnenschoot. Nog geen twee minuten later stelde hij Siem de Jong in staat de 1-2 binnen te tikken. Het was nog niet op met de pret. Een paar minuten later was het Lindgren die met een afstandschot profiteerde van een wel heel zwak optreden van de Griekse keeper.

Met de 1-3 leek er geen vuiltje aan de lucht. Toch kwam PAOK via Salpingidis weer op 2-3. Spannend werd het toen Anita een penalty weggaf door zijn tegenstander vast te houden. Stekelenburg stopte de penalty echter. Daardoor bleef PAOK op veilige afstand. De goal van Ivic ver in blessuretijd, nadat Stekelenburg de pal niet klem kon pakken, was daardoor te laat om Ajax alsnog pijn te doen.




Tags

stekelenburg paok vieirinha achterlijn afstandschot anita griekenland ivic jong klem lindgren lucht pret saloniki salpingidis suarez terugspeelbal uitgescoorde voorkwam vuiltje weggaf wiel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht