Ajax verliest duel om Johan Cruijff Schaal

31 juli 2010 22:00

Ajax is er niet in geslaagd om de eerste prijs van het seizoen, de Johan Cruijff Schaal, te winnen. Tegen landskampioen FC Twente werd in de Arena met 0-1 verloren. In de eerste helft tekende Luuk de Jong voor de enige treffer.

FC Twente was feller en zorgde voor verzorgder voetbal. De ploeg kwam al vroeg op voorsprong toen Luuk de Jong profiteerde van miscommunicatie tussen Stekelenburg en Van der Wiel. De Jong zat er tussen en schoof vervolgens beheerst binnen.Het duurde geruime tijd voordat Ajax controle kreeg over de wedstrijd. Die kreeg het in het laatste deel van de eerste helft. Toen echter viel ook het doek. Suarez had eerder al geel gekregen voor het wegtrappen van een bal. Twee minuten voor rust kreeg hij direct rood voor een grove charge.

Ajax moest met tien man verder in de tweede helft. Omdat Ajax niet echt meer kon en FC Twente niet hoefde ontspon er zich een weinig spannende wedstrijd. Martin Jol wilde het de nieuwe aanwinst El Hamdaoui niet aandoen om in een elftal met 10 man alleen voorin te laten staan. Hij liet hem op de bank.