Ajax wint met 0-1 van Al Ahly

8 juli 2010 18:30

Ajax heeft donderdagavond met 0-1 gewonnen van de Egyptische topclub Al Ahly. Sulejmani maakte in blessuretijd de enige treffer voor de Ajacieden. Hij strafte een fout in de verdediging van Al Ahly uitstekend af. Het duel was live te bekijken via internet. Voor Ajax was het na de oefenwedstrijd tegen de zaterdagamateurs pas de tweede wedstrijd en direct tegen een profclub. De tegenstander is iets verder in de voorbereiding en heeft er al enkele duels in Oostenrijk opzitten.

De wedstrijd was weinig verheffend te noemen. Zeker in de eerste helft kabbelde het duel voort. In de tweede helft was er iets meer ruimte waardoor er enkele kansen ontstonden. Ajax was toen de betere ploeg. Sulejmani was enkele malen dichtbij een doelpunt en Sarpong raakte met een inzet de paal. Meest opmerkelijke moment was een vrije trap van Ekramy die er vanaf 90 meter invloog bij Ajax, stuiterend over de keeper. Het was echter een indirecte vrije trap en daarom werd de bal afgekeurd. Zeegelaar stond weer enige tijd als linksback, zoals ook op de training de afgelopen dagen.

[later meer]

Opstelling Ajax: Verhoeven; Blind (Zeegelaar), Oleguer (Alderweireld), Vertonghen, Anita (Kappelhof); Lindgren (Ozbiliz), Sarpong, Emanuelson (Van der Heijden); Suk (Bonevacia), De Jong (Donald), Sulejmani. Invallers: