Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax-NAC was het mooist

13 mei 2010 10:34 - Wedstrijd van het Seizoen

Verslaggever: A

De fans van Ajax hebben het afgelopen seizoen het meest genoten van de thuiswedstrijden tegen NAC en PSV. Beide wedstrijden werden met overmacht gewonnen (6-0 en 4-1) en gewaardeerd met een ruime acht als rapportcijfer. Ook de 1-14 tegen Wezep in de beker en de gewonnen thuiswedstrijden tegen Feyenoord (5-1), Heerenveen (5-1) en Twente (3-0) werden hoog gewaardeerd.

Dieptepunten in het seizoen waren vooral de nederlaag tegen Anderlecht in de Europa League en de bijna-uitschakeling in de beker tegen laagvlieger Dordrecht. Thuis scoorde Ajax gemiddeld een 6,7 tegenover een 6,2 uit. Verder werden in de Eredivisie (6,7) mooiere potten op de mat gelegd dan in Europa (6,2) en in de gewonnen KNVB beker (6,1).

Het minst was er te genieten in de wintermaanden december (5,35) en januari (5,83). Het leukste waren de maanden mei (7,67) en november (7,19). Over het algemeen scoorde Ajax hoger gedurende de lange inhaalrace in 2010 in de Eredivisie dan in 2009 toen nog wel eens punten werden verloren.

Over het hele seizoen kreeg Ajax een gemiddeld rapportcijfer 6,54.

Meer op Wedstrijd van het Seizoen




Tags

nac eredivisie rapportcijfer anderlecht dieptepunten dordrecht feyenoord heerenveen inhaalrace knvb laagvlieger leukste overmacht potten twente wezep wintermaanden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht