Transparent
Inloggen
Sluiten

Samenwerkingsverband voor vijf jaar met FC Omniworld

11 mei 2010 15:29 - Ajax.nl

Ajax en FC Omniworld hebben overeenstemming bereikt over een samenwerkingsverband tussen beide clubs. De overeenkomst gaat in op 1 juli 2010 en heeft een looptijd van vijf jaar. Ajax zal met FC Omniworld, de club die per 1 juli 2010 de naam Almere City FC draagt, intensief gaan samenwerken op voetbaltechnisch gebied. Daarbij gaat het ondermeer over de scouting, de doorstroming van talenten en het verhuren van spelers. De samenwerking is gericht op zowel de jeugdopleiding als het betaald voetbalgedeelte. De jeugdopleiding van de club uit Almere zal onderdeel worden van de Ajax-opleiding.

Rik van den Boog, algemeen directeur van Ajax: "We denken dat FC Omniworld een zeer geschikte club is om mee samen te werken. Almere is dichtbij, het is de snelst groeiende stad van het land en het eerste elftal speelt in de Jupiler League. Het was voor ons primair van belang dat we een club zouden vinden waarbij spelers zich verder kunnen ontwikkelen en waarmee we onze jeugdopleiding en ons scoutingnetwerk zouden kunnen uitbreiden. Er zitten jongens in Jong Ajax en in onze A1 voor wie het beter is om in het eerste elftal van FC Omniworld te spelen. Spelers die speelminuten moeten opdoen in een competitie waar hun fysieke en mentale weerbaarheid verbetert. Dat bevordert enerzijds de ontwikkeling en dus de doorstroming van talenten naar ons eerste elftal en anderzijds moet het eerste elftal van FC Omniworld er beter van worden."

Meer: Ajax.nl

Meer op Ajax.nl




Tags

omniworld samenwerkingsverband bevordert enerzijds jong jupiler primair scoutingnetwerk snelst verbetert voetbalgedeelte weerbaarheid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah zucht