Transparent
Inloggen
Sluiten

Opnieuw kritiek Cruijff op leiding Ajax

10 mei 2010 05:51 - Telegraaf

Verslaggever: P.

In zijn column in De Telegraaf uitte Johan Cruijff opnieuw hevige kritiek op de leiding van Ajax. "Als ik dan lees dat Ajax na dit seizoen een tekort van twintig miljoen heeft, dan irriteert me dat. Maar als de verhalen kloppen dat de trainer rond de drie miljoen euro per jaar krijgt, dan begin ik het probleem te begrijpen. Want hoe kan hij dan meedenken in het terugbrengen van de spelerssalarissen?"

"Zolang ik er gespeeld heb, hadden alle spelers een laag basissalaris en hoge premies. Zo werd voorkomen dat als het elftal niet presteerde, de club toch het volle pond moest betalen. Zoals je extra veel verdiende als je veel presteerde. Zo ben ik altijd bij Ajax opgevoed, tot mijn laatste contract aan toe. Dat was trouwens wel heel creatief samengesteld. De club had het toen financieel ook niet ruim en kon me eigenlijk niet betalen. We bereikten alsnog een akkoord, omdat ik alleen zou verdienen aan de extra recettes die Ajax na mijn komst binnen zou halen. Zo werd voorkomen dat de club de begroting bij moest stellen. Dat ging na twee jaar alweer fout, omdat de extra recettes zo hoog waren geworden, dat ik ook veel verdiende. Dat vond het bestuur ineens te veel van het goede en kon ik vertrekken. Terwijl ik de club nog steeds niks kostte en Ajax door al die extra’s ook nog extra verdiende."

"Helaas zit het ook wat dat betreft niet goed bij Ajax. Als de club met verstand zou handelen, dan staat het binnen een jaar weer op de rails. Maar eerst zal Ajax terug moeten naar de mensen die echt van de club houden. Het zal voor veel personen heel hard zijn, maar er zullen veel andere poppetjes op veel verschillende plekken moeten komen. De ironie is alleen, dat de mensen die dit zouden moeten doen, niet toe zullen staan dat er veranderingen komen."

Meer op Telegraaf




Tags

recettes basissalaris bereikten bestuur column creatief hevige ironie premies rails spelerssalarissen telegraaf terugbrengen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao farioli godts gorter hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj roon rulli tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos