Transparent
Inloggen
Sluiten

Jong Ajax in kwartfinale bekertoernooi reserves

20 november 2001 22:55 - WWW.AJAX.NL

Verslaggever: P.

Zlatan Ibrahimovic heeft Jong Ajax de weg gewezen naar de kwartfinales van het bekertoernooi voor reserve-elftallen. In Alkmaar werd Jong AZ met 0-4 opzij geschoven. Het eerste van Ajax was vandaag ruim vertegenwoordigd in Jong Ajax. De wedstrijd had dan ook iets weg van een testcase voor bepaalde spelers. Via twee goals van Zlatan Ibrahimovic, een van Mido en een van Maxwell werd AZ verslagen. Yakubu, herstellend van een blessure die hem enige tijd aan de kant hield, speelde de hele wedstrijd.

Het elftal van Jan Olde Riekerink speelde
een 4-4-2 systeem, waarin Mido en Zlatan de tweemansaanval vormden. Valencia, Pienaar, Seedorf en Yakubu stonden op het middenveld. Obodai, Kras, Walker en Maxwell vormden de achterhoede.

Het agressief spelende AZ vertaalde zich tijdens de wedstrijd niet in uitgesproken kansen. De tweede helft was voor Jong Ajax. De samenwerking tussen Zlatan en Mido verliep soepeler, maar het was Steven Pienaar die de voorzetten gaf waaruit Zlatan kon scoren. De Zweedse spits tekende ook voor de assist waaruit Mido kon scoren. In de 65e minuut zette Maxwell een aanval over links op. Hij kreeg de bal terug van Mido en schoot Jong Ajax naar 0-4.

Mido was tevreden en vond dat hij goed gespeeld had, de Ramadan in aanmerking genomen. Yakubu was eveneens positief en acht zichzelf in staat om zondag tegen PSV te kunnen spelen.

Meer op WWW.AJAX.NL




Tags

jong mido zlatan maxwell yakubu ibrahimovic pienaar reserves achterhoede alkmaar herstellend kras kwartfinales obodai olde ramadan riekerink seedorf soepeler testcase tweemansaanval valencia vertaalde walker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos