Ajax spaart Feyenoord: 2-0

25 april 2010 19:55

In de heenwedstrijd van de bekerfinale tussen Ajax en Feyenoord heeft Ajax met 2-0 gewonnen van Feyenoord. Ajax spaarde de Rotterdammers daarmee. Na 7 minuten stond het al 2-0 voor Ajax. Daarna voorkwam Ajax dat de tweede wedstrijd in Rotterdam al een formaliteit werd.

Ajax begon overrompelend en leek de woorden van de Ajacieden om de tegenstander op te eten in daden om te zetten. Het was twee keer Siem de Jong die zijn ploeg in de zesde en zevende minuut op een 2-0 voorsprong bracht. Eerst werd De Jong met een schitterende pass van Alderweireld vrij voor Mulder gezet. De Feyenoord doelman mistte waardoor De Jong kon scoren. Binnen de minuut besliste hij de wedstrijd door een assist van Emanuelson af te ronden. 'Tien tien tien' galmde er door de Arena.

Ajax nam echter gas terug en dat werd fataal voor de wedstrijd. Feyenoord kreeg daardoor de kans het tempo uit de wedstrijd te halen. De ploeg kreeg wat meer balbezit en maakte de wedstrijd door. Aanvallend was de tegenstander onmachtig. In de tweede helft kreeg Ajax nog diverse kansen om de finale definitief te beslissen. De ploeg vond echter doelman Mulder steeds op haar weg.