Transparent
Inloggen
Sluiten

Chivu, Lobont en Galasek niet op het WK

14 november 2001 20:15

Verslaggever: M

Het is het nationale elftal van Roemenie woensdagavond in Boekarest niet gelukt om zich te plaatsen voor het WK Voetbal dat volgend jaar wordt gehouden in Japan en Zuid-Korea. De Roemenen slaagden er niet in om de 2 - 1 nederlaag van zaterdagavond tegen Slovenie goed te maken in eigen huis. Op een slecht veld bleef Roemenie, met Bogdan Lobont en Cristian Chivu in de basis, steken op een 1 - 1 gelijkspel. Slovenie won daardoor de play-off en plaatste zich voor het WK.

Ook Tomas Galasek zal met Tsjechie niet aanwezig zijn op het WK. De Tsjechen gingen woensdag met 1 - 0 onderuit tegen Belgie. 5 minuten voor tijd voltrok invaller Wilmots, d.m.v. het benutten van een toegekende penalty, het vonnis over Tsjechie. Galasek kwam niet in actie. De Belgen, die zaterdagavond ook al met 1 - 0 hadden gewonnen, gaan naar het WK.

Meer op
Tags

galasek chivu lobont roemenie slovenie tsjechie belgie boekarest bogdan cristian japan korea roemenen slaagden toegekende tomas tsjechen voltrok vonnis wilmots

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.