Ajax wint ruim in Waalwijk: 1-5

21 maart 2010 14:20

Ajax blijft het doelsaldo flink opvijzelen. Uit bij hekkensluiter RKC Waalwijk werd met 1-5 gewonnen. Na een moeizame eerste helft was Ajax in de tweede helft los.

In de eerste helft leek het niet uit te draaien op een grote score. RKC begon scherp aan de wedstrijd en Ajax had moeite de organisatie op orde te krijgen vanwege het missen van drie spelers in het centrum. RKC was de meest gevaarlijke ploeg, maar Ajax kwam via een doelpunt van Siem de Jong uit een scrimmage op voorsprong. Even later kwam RKC langszij toen een voorzet via de rug van Pantelic in de Ajax goal verdween.

Na rust kwam Ajax al snel weer op voorsprong door Suarez. Dat brak het verzet van de ploeg uit Waalwijk. Die werd verder gedecimeerd toen Berger met zijn tweede geel van het veld moest. Een eigen doelpunt, nogmaals Suarez en Rommedahl zorgden vervolgens voor de opnieuw grote zege voor Ajax.