Transparent
Inloggen
Sluiten

Studie naar overlevingskansen topclubs

22 februari 2000 23:31

Verslaggever: M

Vandaag was er in Amsterdam zoals eerder gemeld een meeting tussen een aantal topclubs uit Nederland, Belgie, Schotland en Portugal. na afloop van de meeting lieten de clubs weten dat zij een onderzoek zullen starten naar de mogelijkheden om 'te overleven als topclub in Europa'. Unaniem is er de vrees om de aansluiting met de topclubs uit de 'grote voetballanden'te verliezen.

Het onderzoek zou uit moeten gaan wijzen welke kant de clubs op moeten gaan. Een 'Atlantic League' waarover Van Raaij eerder sprak, lijkt voorlopig niet ter sprake. Met de UEFA willen de clubs eerst kijken of ze tot een oplossing kunnen komen. het onderzoek moet daarbij een handvat geven.

Kales, directeur van Ajax, laveerde voorzichtig tussen de verschillende belangengroepen in zijn betoog over de vergadering van de topclubs om niemand tegen zich in het harnas te jagen en legde daarom ook de nadruk op het feit dat een en ander in samenwerking met de diverse bonden zou gaan en de clubs niets op eigen houtje wilde gaan doen.

Meer op
Tags

meeting overlevingskansen studie atlantic belangengroepen belgie handvat harnas houtje jagen kales laveerde nederland portugal raaij schotland uefa unaniem

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom basten berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli forbs frankrijk gaaei godts grillitsch henderson hlynsson jong kiki lucca mikautadze mislintat ocampos pinchhitter rijkhoff sevic shogun skimovic veerman weghorst