Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax na nederlaag uitgeschakeld in UEFA Cup

1 november 2001 22:33

Verslaggever: RvN

Ajax is vanavond net als vorig seizoen in de tweede rond evan de UEFA Cup uitgeschakeld. De Amsterdammers verloren in de Arena met 0-1 van het Deense Kopenhagen. Na de 0-0 in Kopenhagen was dat niet genoeg voor kwalificatie. Niclas Jensen bezegelde zo'n 7 minuten voor tijd het lot van Ajax. Na een zenuwslopend maar slecht duel scoorde de voormalig PSV'er in de slotfase uit een vrije trap. Ajax moest daardoor nog twee keer scoren, hetgeen dus de genadeklap betekende.

De uitschakeling betekent een enorme teleurstelling voor de Amsterdammers, die dit seizoen juist de weg omhoog hadden ingezet. Die weg gaat niet over rozen, zo bleek ook nu weer. De ploeg zal zich nu op de Nederlandse competitie en beker moeten gaan richten om volgend jaar met een volwassener ploeg de strijd aan te kunnen gaan in Europa.

Meer op




Tags

uefa kopenhagen arena betekende bezegelde evan genadeklap jensen kwalificatie lot niclas rozen volwassener zenuwslopend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht