Suarez schiet Ajax naar 4-0 zege

3 februari 2010 22:07

Dankzij vier doelpunten van Suarez heeft Ajax in de Arena met 4-0 gewonnen van Roda JC. Bij rust was het nog 0-0. In de slotfase verhoorde Jol de smeekbeden van het publiek en liet de nu al zeer populaire Suk invallen.

Ajax kon in de eerste helft maar moeizaam kansen creëren. De spaarzame kansen kwamen op naam van Suarez. In de tweede helft werd Suarez geholpen om zijn trefzekerheid te hervinden via twee penalties. Na tien minuten benutte hij een penalty nadat hij was gehaakt door De Fauw. Halverwege de tweede helft nadat De Jong was neergelegd. Na twee keer geel moest De Fauw weg en kwam Roda JC dus met tien man te staan. In de slotfase kon Ajax tegen tien man Suarez zijn doelpuntentotaal laten opkrikken met nog eens twee treffers.